Altres Concerts de l'OBC

Shéhérazade

1.001 nits màgiques amb l’OBC

  • Dates 20 d'abril 2018
  • Preu entrades 26 € / 20 €
  • Sala Auditori Enric Granados de Lleida
  • Cicle Altres Concerts de l'OBC

Gran part del concert està dedicat a la interpretació musical a partir de textos literaris, encara que els compositors no desitjaven la relació amb la música descriptiva. Granados ens duu el poema simfònic Dante i la Danza de los ojos verdes. A més, una de les grans obres de la música russa de la segona meitat del segle XIX: Shéhérazade de Kórsakov.

Una de les obres més belles i interessants del repertori de Granados, malgrat que injustament oblidada. Estrenada a Barcelona el 1908, Dante –entorn d’episodis de La divina comèdia– mostra una gran maduresa de composició amb influències de l’escola francesa de finals del XIX i especialment del wagnerianisme, que tanta admiració li va despertar. Al costat d’aquesta obra de capçalera, una perla de l’exotisme oriental estrenada a Nova York un mes abans de la seva mort. La Danza de los ojos verdes és un tribut a la bailaora “La Argentina” a qui va dedicar l’obra que, d’un cert costumisme, respira la influència de les danses gitanes del Sacromonte.
El 1888, el compositor rus Nikolai Rimski-Kórsakov va escriure i estrenar la suite simfònica Shéhérazade. Basada en els contes de Les Mil i Una Nits, aquest poema musical combina una orquestració brillant i exemplar amb la característica música oriental que tanta curiositat desvetllava a l’època.

GRANADOS: Danza de los ojos verdes
GRANADOS: Dante I i II
KÓRSAKOV: Shéhérazade

Salvador Brotons, director
Gemma Coma-Alabert, mezzo

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.