Temporada Simfònica 17-18

Petruixka de Stravinski

Gringolts interpreta Dutilleux

Escolta’l a Spotify
  • Dates 2, 3 i 4 de març 2018
  • Preu entrades 10€ / 32€ / 42€ / 56€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Durada aprox. 1h 15 min
  • Cicle Temporada Simfònica 17-18

Fa un parell d’anys es va descobrir una partitura d’Igor Stravinski que portava més de 100 anys perduda. L’OBC la vol oferir al públic de Barcelona, sota la batuta del director finlandès Hannu Lintu, amb un del ballets immortals del compositor rus.

Stravinski va dedicar aquesta obra a la memòria del seu mestre, Rimski-Kórsakov, poc després de la seva mort. Es va estrenar el 1909 i des d’aleshores havia restat perduda. Es va trobar a l’arxiu del Conservatori de Sant Petersburg i es va re-estrenar a finals del 2016. Una baula perduda que ens ajuda a comprendre el camí que va fer el llenguatge de Stravinski abans de presentar els ballets que el van convertir en el compositor més respectat del món: L’ocell de foc i Petruixka. Dutilleux també es va guanyar el respecte del món musical amb la seva música directa i gens especulativa, com aquest brillant concert per a violí (estrenat pel mític Isaac Stern l’any 1985) que defensarà el violinista de Sant Petersburg Ilya Gringolts.

STRAVINSKI: Funeral Song, op. 5. Primera audició de l'OBC
DUTILLEUX: “L’arbre des songes”, concert per a violí i orquestra . Primera audició de l'OBC
STRAVINSKI: Petruixka

Hannu Lintu, director
Ilya Gringolts, violí

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.