Enrere

L’OBC als Jocs Mediterranis 2018 amb un concert especial a la Catedral de Tarragona

Lisi Andrés
L’OBC als Jocs Mediterranis 2018 amb un concert especial a la Catedral de Tarragona

L’OBC oferirà el 10 de juny un concert que agermanarà els Jocs Olímpics de París 1924 i Tarragona 2018 a través de la figura del mestre Pau Casals.
Sota la direcció de Kazushi Ono s’interpretaran peces de Beethoven, Weber i el popular El Cant dels Ocells.
El concert serà retransmès en directe per Tac12 i en diferit per La Xarxa i el Canal 33

Aquest diumenge 10 de juny a les 18 h a la Catedral de Tarragona, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà el concert commemoratiu 'Jocs Mediterranis i Jocs Olímpics de París. Units per la música i Pau Casals'.

L’any 1924 Pau Casals va dirigir la seva orquestra al Theâtre des Champs-Elysées per interpretar dos concerts en el marc de la Gran Temporada Cultural de la VIII Olimpíada celebrada a la capital francesa. 94 anys després d'aquell concert, i com enllaç amb les Olimpíades que París tornarà a organitzar el 2024, l’OBC oferirà un concert commemoratiu en què interpretarà peces de Weber, Beethoven i el mateix Pau Casals. L’acte comptarà amb la presència de la vídua del mestre, Marta Casals.

Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i Agbar, és un dels plats forts del Programa Cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.
Sota la direcció de Kazushi Ono, l'OBC interpretarà tres peces:
•Oberon. Obertura. Carl Maria von Weber (1786-1826)
•Simfonia número 3, en Mi bemoll major, op.55 "Heroica". Ludwig van Beethoven (1770 - 1827)
•"El cant dels ocells". Cançó tradicional catalana, popularitzada per Pau Casals (1876 - 1973).
Abans del concert, l'acte s'obrirà amb intervencions a càrrec de Marta Casals, vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals; Àngel Simon, president executiu d'Agbar, i Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.
El concert s'emetrà en directe per televisió a través de Tac12. Properament també serà emès en diferit a través de La Xarxa i Televisió de Catalunya.

Sobre el director
Kazushi Ono va néixer a Tòquio el 4 de març de 1960. Va estudiar a la Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio i a l'Òpera Estatal de Baviera, a Munic.
El 1987 va guanyar el primer premi en la III Toscanini Internacional Conductors' Competition. Va ser el director titular de l'Orquestra Filharmònica de Tòquio i del Teatre La Monnaie de Brussel·les.
Ha estat director convidat a l'Orquestra de La Monnaie, la Mahler Chamber Orchestra i l'Orquestra Filharmònica de Radio France. També ha dirigit a la Deutsche Oper de Berlín, a La Scala de Milà, a la Metropolitan Opera de Nova York i a l'Òpera de París.
Són molt meritòries les seves actuacions davant l'Orquestra Simfònica de La Monnaie i del Festival d'Òpera de Glyndebourne. Va dirigir durant cinc anys l'Òpera Nacional de Lió i també ha dirigit l'Orquestra Nacional d'Espanya. El 2015 es va incorporar com a director titular a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Programa Cultural dels Jocs
Sota el títol de Somnis de Pedra i Aigua, des del mes d’abril fins al 27 d’octubre es desenvolupa el Programa Cultural dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que ofereix un seguit d’activitats per difondre els valors de la cultura, l’esport i la pau. El Programa Cultural de Tarragona 2018 és fruit de l’esforç i la implicació del Govern d’Espanya, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona, de la Diputació de Barcelona, de l’Ajuntament de Tarragona i dels ajuntaments seu dels Jocs. La relació completa d’actes es pot consultar al web http://programaculturaljocs2018.tarragona.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.