Temporada Simfònica 17-18

LA VUITENA DE BRUCKNER

amb Dennis Russell Davies

Escolta’l a Spotify
  • Dates 17 i 18 de març 2018
  • Preu entrades 10€ / 32€ / 42€ / 56€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 17-18

De la Vuitena, se n’ha dit que és un monument simfònic incomparable, una catedral sonora, un gegant que supera en espiritualitat tot allò que hàgim pogut sentir. El cert és que, de la Vuitena, en podem parlar, però només hi ha una experiència irrepetible: escoltar-la.

Bruckner va gaudir del seu primer gran èxit com a compositor als 60 anys, amb la Setena simfonia. Els aplaudiments el van esperonar a compondre una nova obra, però quan va tenir acabada la Vuitena –després de tres anys d’esforç físic i emocional– ningú no la hi va voler estrenar. Bruckner es va sentir derrotat. Quan, finalment, cinc anys més tard es va estrenar a Viena, el públic es va rendir davant la immensitat i la profunditat de l’obra. Fins i tot la crítica –que sempre l’havia acusat de “wagnerià” i “antibrahmsià”– en va reconèixer la vàlua. Un gran edifici simfònic ple de dubtes, d’emocions i de sincera intensitat.

BRUCKNER: Simfonia núm. 8, en Do menor

Dennis Russell Davies, director

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.