Foto de Joshua Bell
Temporada OBC

LA DESENA DE XOSTAKÓVITX

I JOSHUA BELL AL VIOLÍ

  • Dates 14, 15 i 16 de desembre 2018
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Joshua Bell ens torna a visitar, aquest cop amb un dels grans concerts del Romanticisme: el de Dvořák. Tal com va passar amb el Concert per a violí de Brahms, al de Dvořák també li va costar imposar-se: són obres que depassen de llarg l’obra virtuosística per la dificultat i el tractament simfònic que presenten.
Concert inclòs a la Temporada de l'OBC i a Sampler Sèries

En ple segle XXI ja ningú dubta que el de Dvořák és un “concert total”, un gran repte per als violinistes contemporanis. La Desena de Xostakóvitx es va convertir en el símbol del nou camí que emprenia Rússia després de Stalin. Va ser estrenada poc després de la mort del dictador, i malgrat que Xostakóvitx va assegurar que només volia expressar “els sentiments i les passions de l’ésser humà”, el públic la va rebre com una crítica a l’opressió stalinista. Una obra colpidora, també considerada biogràfica, de l’etapa madura de l’autor. Rodríguez Valenzuela és el compositor convidat de L’Auditori la temporada 18/19 per això l’OBC, el presenta en temporada per presentar una obra encarregada conjuntament amb la Fundación SGAE i AEOS.

RODRÍGUEZ VALENZUELA: Even Night. Estrena absoluta. Obra encàrrec OBC, Fundación SGAE i AEOS.
DVOŘÁK: Concert per a violí i orquestra en La menor, op.53
XOSTAKÓVITX: Simfonia núm. 10 en Mi menor.

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Kazushi Ono
, director
Joshua Bell, violí
Orquestra Simfònica de l’ESMUC

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.