Enrere

Francisco López s'incorpora a l'OBC com a nou solista de flauta

Francisco López s'incorpora a l'OBC com a nou solista de flauta

El mes de febrer passat l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va obrir la convocatòria per proveir una plaça de solista de flauta. Un cop resolta, el flautista Francisco López s’incorpora aquesta temporada a l’OBC.

Nascut a Plasencia (Cáceres), des de 2012 López ocupava la plaça de flauta principal de l’orquestra de l’Òpera de Göteborg, a Suècia. Durant la seva trajectòria ha col·laborat com a primer flauta amb orquestres com l’Orquestra de la Ràdio Noruega, Filharmònica d’Oslo, Orquestra de l’Òpera Nacional Noruega, Mahler Chamber Orchestra, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Simfònica de la Ràdio Danesa, Simfònica de Göteborg, Orquestra Simfònica de la Radio Sueca, Orquestra Simfònica de Sidney, Museumsorchester de Frankfurt i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, entre altres.

L’any 2015 Francisco López va obtenir quatre dels cinc premis del concurs ARD-Musikwettbewerb de Munic. Ha realitzat gires per tot el món i manté una extensa activitat tant com a solista com en l’àmbit de la música de cambra.

Com a docent ha impartit classes magistrals i cursos de perfeccionament a la Universitat de Göteborg, a l’escola de música Barratt Due d’Oslo, al festival holandès de flauta De Noodt, Conservatori Superior de Música d’Aragó, Badajoz i Granada i, a més, ha estat convidat a la darrera convenció de flautistes d’Espanya, que es va fer a València el mes d’abril passat.

Francisco López va iniciar els estudis musicals a Plasencia amb Juanjo Hernández. Més tard va realitzar el grau superior a Saragossa, al Conservatori Superior de Música d’Aragó i va finalitzar els estudis de màster a l’Acadèmia de Música i Drama de la Universitat de Göteborg.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.