Temporada OBC

24 LA GRÀCIA DE SCHUBERT

  • Dates 04 maig 2012
  • Cicle Temporada OBC

El classicisme de la tercera simfonia de Schubert i la segona de Carles Baguer contrasten amb el cèlebre Ballet rus l’Spectre de la rose de Berlioz.

Invitació a la dansa “Le spectre de la rose”, composició original per a piano de Carl Maria von Weber, va ser orquestrada per Héctor Berlioz l’any 1841. L’obra va ser utilitzada per la companyia dels Ballets Russos per a una de les seves primeres coreografies, feta per Michel Fokine. La recuperació de l’obra simfònica de Carles Baguer, compositor i organista de la catedral de Barcelona, permet apreciar la recepció de les tendències europees al nostre país. La seva Segona simfonia ens mostra una música situada en ple Classicisme però amb una forta empremta de la música d’aire galant, en què la influència dels ritmes propis de la dansa encara hi és molt present. El mateix es pot dir de la Simfonia núm. 3 de Franz Schubert, una obra de joventut en què s’aprecia encara una supeditació a la forma clàssica de la simfonia, tot i que la personalitat de Schubert ja comença a mostrar-hi indicis d’una maduresa prematura i fèrtil.


Segueix aquest concert en directe per Catalunya Música:
-Els diumenges a les 11h
-En diferit, els dimarts a les 21h a www.catclassica.cat

Pots preparar l'audició escoltant el programa Guia d'Orquestra de Catalunya Música:
-Els dijous a les 23h
-Els diumenges a les 9h
-Sempre que vulguis a www.catmusica.cat

SCHUBERT: Obertura italiana

BAGUER: Simfonia núm. 2

WEBER/BERLIOZ: Invitació a la Dansa, “Le Spectre de la rose”

SCHUBERT: Simfonia núm. 3

ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA (OBC)
Guillermo García Calvo, director , ,

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.